zaterdag 27 oktober 2007

Groep 2 is klaar voor het vliegveld van Seattle

Vandaag gaat de eerste groep terug naar Nederland. Sinds vandaag zijn er ook extra veiligheidsmaatregelen omdat er weer een verhoogde terroristische dreiging is. Ben heel benieuwd of:

- dit betekent een langere check-in tijd
- we dit keer wel op tijd en zonder extra vertragingen vertrekken.

Alle koffers zijn gepakt en om 11 uur rijdt de taxi voor (hoop ik tenminste....)
Hier is het nog steeds mooi weer, dat zal wel weer echt wennen zijn straks. Ook is het nog niet helemaal duidelijk hoe de zomer-/wintertijd zal uitpakken.

Groep 1 op weg naar San Francisco

We hebben een nice drive gehad naar Mt Rainier,
alleen waren alle wegen naar de top afgesloten.
Maar goed ook, want nu hebben we vulkaan Helene
gezien, welke nu in rus is maar in de jaren 80 een
enorme uitbarsting teweeg heeft gebracht.

Nu is de schade nog te zien, een stuk berg mist en
alle bomen in de weide omgeving zijn dode staande
en liggende stukken hout. (zie foto)

Nu we daar met zonsondergang gefotografeerd hadden
alle smalle wegen beklommen, waar het te fris was om
nog vang rail naast de weg te bouwen, om die afgrond
af te schermen... mochten we gelukkig met volle maan
in het donker diezelfde gladde wegen weer afdalen om
uiteindelijk in een dorpje uit te komen van 1 huis, 1 motel
en 1 restaurant!
Onze lodge heeft 7 bedden, en kost maarliefst 100 dollar.

Naast ons zit overigens iemand uit Portland, die 10 jaar
geleden vanuit Nederland naar Portland verhuist is...
'It's a small world after all!'

Back on route; en een prettige terugreis gewenst van ons
allemaal;

Met vriendelijke groet, With kind regards;
R.M. (René) van der Burgt

vrijdag 26 oktober 2007

Laatste sessie op vrijdag: Engaging the net generation

Op het congres zijn zowel presentaties over de net generation (huidige studenten) als over de next generation (kinderen vanaf de kleuterschool tot aan het einde van de lagere school). Vanochtend was het de beurt aan de net generation. Susan Gibbons van Rochester University vertelde hoe zij onderzoek hebben gedaan naar het gedrag, de activiteiten en het omgaan met nieuwe media door de studenten van Rochester. Zij hebben hiervoor naast de geijkte interviews intensief gewerkt met fotocollages, videobeelden en een soort pizzasessies om ruim 150 studenten te vragen naar hun leefstijlen en de relatie met hun studie.
Uit het onderzoek kwamen naast veel herkenbare ook een aantal opmerkelijke dingen naar voren zoals:

- vrijwel elke student heeft een laptop maar sleept deze niet de hele dag mee. Laptops worden gezien als te zwaar, onhandig en er zijn te weinig plaatsen om ze op te laden.
- studenten communiceren intensief met hun ouders net voordat opdrachten ingeleverd moeten worden.
- studenten richten een studieruimte anders in dan vooraf verwacht. In plaats van relaxte stoelen kiezen ze eerder voor grote tafels aan het raam zodat ze al hun spullen gemakkelijk kwijt kunnen.
- collegelokalen worden steeds intensiever voorzien van technologische hulpmiddelen. Nadeel is echter dat vanuit veiligheidsoverwegingen de lokalen worden afgesloten wanneer er geen geplande lessen zijn. De digitale hulpmiddelen zijn daarmee ook niet bereikbaar buiten lesuren.
- studenten hebben een totaal ander dag en nachtritme. Het gebouw moet dan ook 24/7 open zijn. Nu sluit de mediatheek in Rochester om 3 uur 's ochents. Voor veel studenten is dit te vroeg!!
- richt een nieuwe ruimte niet meteen helemaal in, kijk en observeer eerst het gebruik en pas het daarna aan.

Natuurlijk zijn alle evindingen weer te lezen in het rapport: ' Studying students' . Het is te downloaden vanaf: http://www.tiny.cc/GzthX (http://www.ala.org/ala/acrl/acrlpubs/downloadables/Foster-Gibbons_cmpd.pdf)

Filmpje Seattle

Paul stuurde me over de mail dit filmpje over de week in Seattle. Ja, er zitten afbeeldingen in van kunst!!! en ja ik sta er zelf ook op. Gelukkig kan ik er probleemloos mee leven deze keer. Klik op de link om het filmpje te starten....http://animoto.com/play/760979976b807072b3c9ce8eecd523ad

The next generation, Tomorrow's students, are we ready for the new 21st. century learners?

Als laatste sessie voor vandaag een presentatie bijgewoond over de next generation. Uitgaande van een groot onderzoek onder scholieren vanaf de kleuterschool tot aan k12 een aantal verrassende uitspraken over het gebruik van nieuwe media bij deze groep. Het bijbehorende rapport is zeker een aanrader. Titel ervan komt later op deze blog. Ontluisterend is wel dat in het mega-onderzoek de kinderen van alle 3 de groepen aangeven eerder gehinderd dan gestimuleerd te worden door ouders en docenten in het omgaan met nieuwe media. Accent ligt daarnaast heel duidelijk op het zoeken naar relevantie en authenticiteit. Net als de eerste sessie een absolute aanrader om verder uit te zoeken voor Avans.
De volledige presentatie is via deze link te volgen: http://hosted.mediasite.com/hosted4/Viewer/Viewers/Viewer320TL.aspx?mode=Default&peid=ce8f0201-7d54-4abb-b1b0-4f8a0479f481&pid=06155cca-0a78-4cd5-880f-d4c5ce23ba9c&playerType=WM7

Speak up wordt jaarlijks uitgevoerd. De bjibehorende website is: www.tomorrow.org. Het rapport ' Learning in the 21st. century is terug te vinden op: http://www.tomorrow.org/speakup/learning21Report.html

donderdag 25 oktober 2007

Enabling Innovation with Virtualization

Een presentatie door IBM die hun product VMware (o.a) promoten:

Virtualisatie haalt de technology problemen op de front-end weg . Een rekencentrum wordt gebruikt om virtuele werkomgevingen aan te bieden. Eventueel kan er gebruik gemaakt worden van thin clients.

NC State University biedt op dit moment hun studenten en medewerkers op deze manier een virtuele desktop. Het krijgt nu het karakter van een community. Kortom de school levert hun werkomgeving ook aan andere scholen. Jazeker, ook Avans kan ook van heel wat scholen hun IT infrastructuur overnemen en op deze manier hun eigen kosten enorm terugbrengen (of eraan verdienen). Een aantal voordelen van virtualisatie:

- Beveiliging van het fysieke device bij thin clients. Niemand zal een thin client willen stelen want je kan er niks mee.

- Security kan centraal geregeld te worden

- Je hoeft geen nieuwe pc’s te kopen, stop dat geld in je rekencenter (server based computing). Heb je meer capaciteitnodig plug dan gewoon een extra blade in.

- per verschillende doelgroepen kun je verschillende images aanbieden.

- je hoeft niet iedere pc te updaten alleen de image-je kunt aanbieden zonder dat je je zorgen hoef te maken wat voor device het heeft.

- iedereen kan zijn eigen desktop creëren en opslaan. De images worden namelijkaangeboden als template.

- Thin clients zijn veel goedkoper in energie! Ongeveer 60% minder verbruik. Per 200 users: 18000 watt per uur minder verbruik (200 users = ~ 2 blades servers). Omgerekend kan Avans ongeveer 150.000 euro per jaar op basis van dit concept aan energiekosten besparen.

- De blades kun je power down brengen om energie te besparen als je ze niet gebruikt.

- Prima voor labomgevingen, autocad etc: je kunt namelijk de resources verdelen... jaja zo kun je ook op een oude machine gewoon een dikke versie van autocad draaien.

Kortom: virtualiseren die hap en we hebben alle problemen opgelost met: anyplace, anytime en anyhow!!!

Web 2.0 Xavier

Oke, tussen de bedrijven door wat uitgetikte aantekeningen; mijn start begint met Web 2.0 bij Xavier;

Xavier University heeft 2 jaar geleden een nieuwe strategie ingevoerd om hun corporate website zogenaamd web 2.0 te krijgen. Dit houdt het volgende in:- Gepersonaliseerd-- Wie zijn je begeleiders binnen de universiteit* -- Welke bronnen staan tot je beschikking- Weblogging door studenten- Gebruik van third party tools
* Je major liberian, student councelor.
De reden waarom ze wilde veranderen was omdat de studentaantallen erg veel terug liepen.
Wat hebben ze nu veranderd?Er zijn geen diensteenheden meer, maar alles is omgevormd naar een service gerichte aanpak. Zoals bijvoorbeeld afdeling webservice.
Waar voorheen bij Xavier gezocht moest worden in vaste structuren is dit helemaal los gelaten, en is alles gebaseerd op zoeken. Ook door de personificatie wordt er een selectie aangeboden aan de student met relevante informatie.
De kracht van de website, is niet zozeer de nieuwe website, maar het sociale karakter erachter. Als voorbeeld, nieuwe studenen krijgen een speciale website als ze zichzelf inschrijven. Deze site is ongeveer opgezet als Hyves, het leuke hieraan is dat je andere nieuwe studenten kunt vinden die bij jou uit de buurt komen, of dezelfde interesses hebben.
Ook is er een kaart van de wereld waar precies te zien is waar de studenten 'uithangen' in de wereld als ze op stage of afstuderen zijn.
Om alle web 2.0 toepassingen te kunnen realiseren vinden ze niet het wiel opnieuw uit, maar maken ze gebruik van andere sites, zoals frappr.com
waar ze gestart zijn met 2 fte voor de webontwikkeling is er nu 10 fte involved.
Belangrijkste inkopper is natuurlijk de focus op students.
Legio ideeen voor de nieuwe website van Avans. En een werkende showcase over een universiteit die het al gedaan heeft. (Is overigens de enige in de USA wie het al voor elkaar heeft)

Tools for higher Education

Halverweg binnengelopen, Jan zat er al een tijdje dus Jan, als je wat mist in deze samenvatting: be my guest!

Stacey Kizer geeft de presentatie. Er worden vooral veschillende direct bruikbare tools gegeven voor in het onderwijs. Een aantal hiervan:
- www.teachertube.com een ssort youtube maar dan voor Teachers and Students, zonder dat de content geblocked wordt;
- www.animoto.com een site waar je zelf eenvoudig goed uitziende videoclips, studenten kunnen hiermee gericht over een bepaald onderwerp bv een filmpje maken waarin e.e.a belicht wordt;
- www.diigo.com een site waarmee je social annotations kan maken, collect, share en interact on content
- www.projectnml.org een site waarin conten verzameld wordt, New Media Library

Voor verdere informatie, kijk op de site van Stacey: www.staceykizer.com de handouts en overige links staan daar ook vermeld.

Mario nu jij weer ;-)

Improving distant education through research: three studies of e-Pedagogy

Eerste sessie op donderdag 25 oktober van 08.10-09.00 uur 's ochtends.

De universiteit van North Carolina richt zich voornamelijk op volwassenonderwijs. De gemiddelde student is 35, een vrouw, getrouwd met 1 kind. Sinds 1998 is het programma rond distance learning gegroeid van 675 studenten naar 5812 studenten in 2007.
In de 3 presentaties vanochtend staan de volgende elementen centraal:

- het belang van het bieden van een veilige omgeving waarin studenten samenwerken
- helderheid over het assessment
- het voorbereid zijn om storingen (contingent planning)
- het maken en vastleggen van heldere afspraken.

De studenten werken intensief met het discussionboard en de wiki. Daarnaast worden er college's zowel f2f gegeven als meteen verspreid via audio en video.

Het tweede onderdeel van de presentatie ging over een onderzoek naar de technische middelen die studenten (willen) gebruiken tijdens hun studie. (detailgegevens volgen later). Resultaat is wel dat de universiteit verder gaat met: second life, gaming en myspace / facebook.

Het laatste onderdeel focuste zich op het gebruik van het discussionboard in online education. Helaas kwamen hierbij weinig nieuwe inzichten naar voren. Peer-reviewing werd nog nauwelijks toegepast. Wel is het interessant om eens verder te kijken op de website of te mailen naar ecuao@ecu.edu De bestpractices die opgenomen zijn in een wiki worden via de Educause-proceedings bereikbaar gemaakt.

Designing and re-designing a digital Campus

Jawel de eerste Nederlandse presentator die ik meemaak: Hans Ogg, jawel van InHolland. Ze hebben een complete nieuwe infrastructuur aangebracht. Ze gebruiken Microsoft als OS en hebben één Active Directory. Iedereen kan op iedere locatie, zo ook thuis werken in dezelfde werkomgeving. Echter dit is zoals ik heb begrepen niet gericht op applicaties maar op files en data. Ze hebben zon 6500 vaste pc’s 600 laptops 700 printers en 245 servers (ongeveer). De studentenpopulatie is 40000.

Het digitaal portfolio is het belangrijkste wat studenten gebruiken om hun eigen leerproces door te maken. Het portfolio wordt gebruikt als bewijsvoering dat de student zijn competenties heeft behaald.

In 2003-2005 is de nieuwe infrastructuur geïmplementeerd. Het is top-down geïmplementeerd. Dit kan niet anders bij grote veranderingen waar snelheid achter zit. Hier zaten heel wat hobbels in de weg. InHolland gebruikt Sharepoint als portal systeem en Blackboard als e-learning systeem.

De fout die InHolland heeft gemaakt is een infrastructuur gecreerd die niet aansloot op de visie van het ‘nieuwe leren’. Kortom de student bepaald zijn eigen leerweg. Hierdoor hebben ze de infrastructuur opnieuw moeten aanpassen om alsnog de leervisie te integreren.

Om de infrastructuur die body te geven die het nodig had zijn ze omgaan bouwen naar een Service Oriented Architectuur. Dit hebben ze gedaan door na te denken over de processen. Gekeken naar de Value Chain en op die basis hebben ze de processen in kaart gebracht en vervolgens zijn ze op die processen services gaan definieren. Ze hebben dit gedaan met Sharepoint. Ze gebruiken het niet alleen als Portal maar ook als Middleware. Hierin hebben ze ook het portfolio gemaakt.

Ik denk zelf dat het wel aardig is om hun presentatie te downloaden en te checken. Er zitten een aantal plaatjes in van hun ontwerpen.

Rich Internet Applications in Education - Adobe Systems

Goodmorning Seattle!

Ryan Stewart
rstewart@adobe.com
http://blogs.zdnet.com/Stewart/

eerste lezing 08:10 uur

flash cs3
flex
Flex Builder

all three tools u can use to make the .swf file
-Adobe AIR is a cross-operating
-integratie van ajax/flash

Hij laat zien:
- een online wordprocessor (buzzword). Ook erg geschikt om mee samen te werken.
- Daarna een applicatie zien gemaakt met flex, soort photoshop concurrent
- een simulatie applicatie (macrosim) die hij zelf heeft gemaakt

Samenvattend, een very powerfull platform to build on webapplications!
op dit moment is het nog in deployement, on the market eerste kwartaal 2008

Flex is op dit moment gratis voor students and professors.

Pedagogy of Participation: the conjunction of physical and virtual learning spaces

De universiteit van British Columbia in Vancouver is een mastersopleiding in digital media gestart, waarbij uitgegaan wordt van het onderwijsconcept 'Pedagogy of Participation'. Hun slogan is: Come work and play with us. Studenten worden nadrukkelijk betrokken bij de onderwijsactiviteiten.
In deze mastersopleiding wordt intensief gebruikgemaakt van second life, active worlds, metaplace, google en sketch up. Deze vallen allemaal onder de noemer Web 3D-toepassingen. In de presentatie werd uitgebreid ingegaan op de verschillen tussen de virtule en de fysieke bijeenkomsten, maar ook op de wijze waarop deze elkaar kunnen versterken. Vrijwel alle onderwijsbijeenkomsten zijn deels terug te vinden op you tube. Ook informatie over de opleiding is terug te vinden op http://mdm.gnwc.ca/blazer

The adventures of Katz and Dodd

Na de stimulerende openingssessie was ook gelukkig de 2e bijeenkomst van de dag een succes. Richard Katz (vicepresident of Educause) en zijn Canadese collega Dodd hebben een jaar vrijgenomen om op wereldreis te gaan. Hun eerste stop voor 4 maanden was Europa. Hier hebben zij gekeken naar de overeenkomsten en verschillen in de relatie tussen Hoger Onderwijs en het gebruik van ICT. In een heel goed gepresenteerd verhaal gaven zij de belangrijkste items aan:

* EU 2007
* Bologna verklaring
* wat is gemeenschappelijk
* de verschillen (vive la difference)
* de open grenzen (of toch soms minder open dan verwacht)
* de informatie avalanche
* shared services
* leadership and change

In hun verhaal gaven ze aan dat de EU inmiddels een economische macht van betekenis is. In hun rondreis langs verschillende Europese universiteiten onderzochten ze of de EU inmiddels ook een ' Educational powerhouse' is geworden. Ten aanzien van de information technology constateren ze echter dat er in Europa een nogal instrumentele benadering is van IT, waarbij het accent nog teveel ligt op beheer en strategische keuzes nog (te) weinig gemaakt worden. Tegelijkertijd zien ze de effecten van de Bologna verklaring waarmee diploma's van Europese landen onderling gemakkelijker uitwisselbaar worden en de snelle inhaalslag die Europa aan het maken is. Om met ze af te sluiten. We didn't find the holy grail in Europe, but we keep on looking. Our next stop will be Australia....

Wil je de hele presentatie nalezen, gebruik dan deze link: http://hosted.mediasite.com/hosted4/Viewer/?peid=7b8d552a-fa7c-4d0f-b4e8-cdceabc63e33

Social Software in Higher Education

Een presentatie deels door Nederlanders gegeven (Bas Cordewener van Surf en Eja Kliphuis van Inholland).

1. wiki and blogs
2. knowledge exchanges
3. connection tools
4. wiki

ad 1.) wiki and blog combinatie in surfgroups (sharepoints 2007).
3 seconden getoond, daarna weg, weinig uitleg.

surfgroepen (door Bas)
ad 2.) knowledge exchange met DEF (denmark), Germany en de UK.

ad 3)

ik haak af......

zodirect meer....

Microsoft Sharepoint 2007

Sharepoint kan gebruikt worden voor verschillende doelen: Portal Solution, Content Management, Search, Forms, Business Intelligence, Collaborative. InfoPath kan tevens worden gebruikt voor het maken van formulieren.

Sharepoint wordt binnen veel Universiteiten (en hogescholen) gebruikt als o.a. Portal en CMS systeem. Er is een versie speciaal voor onderwijs met allerlei extra onderwijstemplates. Ook zijn er veel onderwijsspecifieke componenten beschikbaar.

Sharepoint maakt gebruik van een SQLserver.Ik heb zelf een workshop gevolgd en wat zaken die mij opvielen zijn:

- de Sharepoint navigatie is eenvoudig en overzichtelijk

- er een sterke integratie is met pakketten vanuit de office suite. Zo kun je bijvoorbeeld een blog maken en die aan Word koppelen. In Word heb je dan ook opties om te ‘publishen’.

- er is een sterke integratie met de rechten structuur van Active Directory. Sterke punt is dat er rekening wordt gehouden met de hierarchy. Er kan gesteld worden dat er ingebouwde LinkedN functionaliteit voorhanden is.

- documenten kunnen worden geshared. Zelfs op z’n manier dat je gewoon de map ‘Mijn documenten’ kunt gebruiken en die is gekoppeld aan Sharepoint.

- je kunt alerts maken

- integreert met Outlook, bijvoorbeeld agenda functie is erg sterk ontwikkelt. Ook het sharen van informatie uit verschillende agenda’s.

- er is standaard Reports functionaliteit beschikbaar die bijvoorbeeld over Excel heen gelegd kan worden voor de presentatie.

- de zoekfunctie doorzoekt ook door wiki’s, blogs, documenten etc

That’s it for now…

woensdag 24 oktober 2007

Creating Engaging Multimedia course Content Through the use of a database driven template

The University of Boston heeft een aantal applicaties ontwikkeld waarmee uiteindelijk een template gemaakt kan worden om online content te maken. Twee voorbeelden werden gegeven:
- een applicatie waarme art-students the city of Rome leren kennen en
- een applicatie waarmee art in bepaalde perioden gezocht kan worden en met elkaar kan worden vergeleken.

Whats in it for Avans?

Well, Elisabeth Clarc gaf al aan dat alles met opensource technology is gemaakt (php, mysql, flash en ajax) en bereid is de hele toolbox te sharen. Bruibaar is de toolbox om zelf nieuwe conten mee te maken als zijnde een object van study itselves. We (Wil en ik) hebben contact gelegd en ze komt erop terug.

tot zover the Flying Seattle reporters...

Outsourcing students e-mail

De Northwestern University heeft het aanbieden van e-mail aan studenten uitbesteedt. De universiteit telt z’n 17000 studenten en 7000 medewerkers. Ja, dat zij nog eens student/medewerkers verhoudingen! Er zijn z’n 190000 alumni.

Twee jaar terug is actief begonnen met het selecteren van leveranciers. Uiteindelijk bleven bij de selectie twee kandidaten over: Microsoft en Google. Uiteindelijk is er gekozen voor Google, vanwege een beter samenwerkingsverband.

Het is altijd de vraag: what’s in it for me, en in dit geval wat is de winst voor Google? Eenvoudig, Google wil de markt domineren en verdient een gedeelte terug door advertisment. Het product wordt aangeboden tegen veel (hoeveel dat dan werkelijk is, werd niet aangegeven) minder kosten dan hun eigen e-mail voorziening.

De hobbels die ze op hun weg tegen zijn gekomen lagen vooral op het gebied van: security, privacy en policy. De e-mail voorziening heeft een eigen smoel van de universiteit.
Op dit moment werken 75% van de studenten met de aangeboden voorziening. Let wel over medewerkers is niet gesproken.

Eerste echte congresdag

Vandaag is het de eerste echte congresdag. De openingssessie startte al om 08.15 uur met een gastcollege Amerikaanse geschiedenis en de link naar leiderschapsstijlen van vandaag. De spreekster hield het vol om ruim een uur college te geven over de biografie van Abraham Lincoln, afgewisseld met anecdotes rond Lyndon B. Johnson (de Vietnampresident).

Uiteindelijk bleken 9 karakteristieken als kritische succesfactor voor leiders gedefinieerd te kunnen worden:

* het kunnen omgaan en luisteren naar verschillende gezichtspunten, gevolgd door het aangaan van een discussie, maar ook uitmondend in een helder besluit

* learing on the job, met speciale aandacht voor de dingen die niet goed gingen (een soort reflectie)

* het delen van succes en de bijbehorende credits

* het bereid zijn om de verantwoording te nemen voor fouten van ondergeschikte medewerkers

* bewustzijn van je eigen tekortkomingen

* beheersen van je emoties

* vast blijven houden aan je principes en einddoelen

* weten hoe te ontspannen en daar ook tijd voor nemen

* management by walking around, ofwel 'weten wat er speelt'.

Shop 'til you drop

Shop 'til you drop kreeg vandaag een nieuwe betekenis. Op de warmste oktoberdag in Seattle sinds 1965 en de laatste ' vrije' dag voor de echte start van het congres, bleek shoppen een behoorlijk vermoeiende activiteit. Na een kort bezoek aan de Pike Street Fishmarket, een must alleen al voor de gerealiseerde kijk op management daar, snel door naar de zee-otters van het Seattle Aquarium. Natuurlijk komen hier foto's van op de blog, zeker omdat deze dieren enorm fotogeniek zijn.

Daarna tijd om te shoppen. Iets wat in Seattle moeiteloos tot een serious business bestempeld kan worden vanwege:
- de lage koers van de dollar
- het voorkomen van alle grote namen in de centrale winkelstraten
- het heuvelachtige karakter van de stad, waardoor what goes down, must come up geldt

Beladen met boodschappen terug naar het hotel. Hoe alles straks nog vervoerd kan worden, wordt het volgende probleem.

maandag 22 oktober 2007

Seattle en Boeing

Na gisteren een hele dag in the Cascades doorgebracht te hebben, gaan we vandaag op excursie naar de Boeingfabrieken. Hier kun je in Seattle niet aan voorbij. Het hele complex ligt weliswaar op ruim 30 kilometer van de stad, maar overal kom je wel gebouwen en referenties ernaar tegen.
De Boeingtour was perfect geregeld. Op een typisch Amerikaanse manier werden alle deelnemers per bus langs de diverse plaatsen gebracht. Helaas mochten er geen camera's mee naar binnen en werd hier streng op gecontroleerd. Onderdeel van de tour was een rondleiding door de productiehallen voor de Boeing 777 en de nieuwe 787 (de Dreamliner).
Na de excursie zijn we meteen doorgegaan naar het congrescentrum om ons in te schrijven. Beladen met congresspullen zijn we via het hotel de stad ingegaan, op zoek naar het oude centrum van Seattle, Pioneer Square.

vrijdag 19 oktober 2007

Eindelijk in Seattle

Na een vertraging van meer dan 22 uur zijn we gisteren eindelijk aangekomen in Seattle. Woensdag 17 oktober gold Murphy's law de hele dag, maar de dag erna liep alles eigenlijk heel soepel. Na een vliegreis van ongeveer 10 uur kwamen we redelijk op tijd aan in Seattle waar we binnen no time onze sub (6-persoons) meekregen voor de tocht naar Whidbey Island. Daar begon net de zon te schijnen... Wel was er vanwege een stevige storm een tijdje geen elektriciteit, maar na een dag als gisteren was dat natuurlijk maar een kleinigheid.

donderdag 4 oktober 2007

eLearning en bloggen

Vanaf nu is het eLearning team ook via deze blog bereikbaar. Tijdens het Educause congres van 23 tot en met 26 oktober 2007 zullen we deze blog ook gebruiken om contact te houden met collega's.