vrijdag 16 november 2007

Surf Onderwijsdagen

Afgelopen dinsdag en woensdag (13 en 14 november) was het weer tijd voor de Surf onderwijsdagen. Hierop stonden de volgende thema's centraal:
* professionalisering
* social software
* implementatie als bottleneck
* van instroom naar doorstroom
* internationale mobiliteit
* standaardisatie en architectuur in het onderwijs
* gaming
* competent onderwijs
* vernieuwd leren
* bruggenbouwen met wiskunde (beetje een afwijkend thema gezien de rest van het programma)
* repositories

Van de bovenstaande thema's waren met name professionalisering, gaming, competent onderwijs, vernieuwd leren, social software en repositories interessant voor het LIC. De sessies rond het gebruik van social software kende helaas vaak een technische insteek, met uitzondering van de bijeenkomst met Wilfred Rubens op de tweede dag. Jammer was wel dat de bijeenkomst rond de docent als ontwerper en onderzoeker van ICT-rijke leeromgevingen niet doorging.

Naast een uitgebreid programma (inclusief preconferences en de keynotes van Stephen Downes http://videotheek.surfnet.nl/play_proxy/mmc/39829/downes.wmv en Frank Go http://videotheek.surfnet.nl/play_proxy/mmc/39829/go.wmv) was er gelukkig ook redelijk wat tijd ingeruimd om te kunnen netwerken, bijpraten met collega's van andere instellingen en het bezoeken van de beurs.

De presentataties zullen binnenkort worden gepubliceerd op de website van surf. Ook zijn er diverse andere bloggers actief geweest tijdens de OWD2007. Een overzicht hiervan vind je hier:

- Wilfred Rubens http://wilfredrubens.typepad.com/wilfred_rubens_weblog/2007/11/terugblik-surf-.html

- Pierre Gorissen (Fontys)
http://www.gorissen.info/Pierre/

- Margreet van den Berg (game-expert)
http://ict-en-onderwijs.blogspot.com/