woensdag 25 november 2009

Het handboek communities

Via Twitter en andere weblogs kwam ik de online versie tegen van het Handboek Communities, met als ondertitel 'de kracht van sociale netwerken'. Zowel de attendering op dit boek als de totale opzet ervan ondersteunt de titel: 'werken in sociale netwerken'.
Het boek is te koop voor iets minder dan 20 euro, maar ook gratis te downloaden op het internet. Daarnaast worden lezers opgeroepen actief bij te dragen aan het boek door verzamelde eigen ervaringen en voorbeelden in te sturen. Wie meer wil weten over hoe communities werken, wat er voor nodig is en waarom je het eigenlijk zou willen, klik dan op deze link.

Mobile learning, de inzet van mobieltjes


Mobile learning raakt steeds meer in opkomst. Dit betekent in veel gevallen dat de applicaties die we gebruiken op onze desktop of laptop ook beschikbaar komen voor mobiele telefoons.
In zijn laatste artikel 'Are wiffys tweets with attitue' beschrijft Graham Atwell hoe hij mobiele telefoons niet zozeer inzet als (ander) device, maar juist ter ondersteuning van leerprocessen. Met Wiffys kun je studenten direct vragen laten stellen tijdens een college, polls gebruiken of kiezen voor een brainstormsessie eventueel aangevuld met een mogelijkheid om feedback te geven. Het wordt daarmee een direct alternatief voor SMS of twitterwalls.
Via de website http://wiffiti.com/screens/12568 kun je direct een start maken om deze applicatie toe te passen in de praktijk. Mogelijk dat volgende week op de Online Educa er door Graham verder op wordt ingegaan.