woensdag 8 oktober 2008

Best Practices Forum: Facebook Part II

Met Facebook de taal van studenten spreken
Digital Punt 08.10.08

Hoe kan Avans er gebruik van maken? Daarover ging het gisteren in Breda tijdens het derde ‘SpotLICht’, een reeks bijeenkomsten georganiseerd door het Leer- en Innovatiecentrum (LIC) van Avans over vernieuwingen in het onderwijs. Brian Godor van de E-learningclub van het LIC kwam uitleg geven over hoe hij Facebook gebruikt om alumni te bereiken.
En hoever kan Avans gaan in zijn interventie in de community? Volgens Godor moet je daar voorzichtig mee zijn. Vooral Amerikanen, Godor is zelf Amerikaan, zijn er heel gevoelig voor als docenten of de school, zich bemoeien met social networks. ‘Facebook is not for professors’, zeggen studenten in Amerika.

‘Ik denk dat Avans social software als Facebook kan gebruiken, maar het moet wel strategisch en tactvol worden ingezet.’ Godor vindt bovendien dat het pas kan werken als Avans ook iets te bieden heeft aan alumni. Een Engelstalige nieuwsbrief bijvoorbeeld. Dan komt er dynamiek op de pagina. Wat de school nooit zou moeten doen is een social network gebruiken om bijvoorbeeld enquêtes te verspreiden. [PM]
Another good press moment for "Best Practices Forum" , E-Learnng, and "SpotLICht!!"

p.s. During the presentation, I heard that the Punt often has english articles, I put this link on the facebook group and sent it to all members of the group.
Brian