vrijdag 6 november 2009

De keynotes van Educause 2009

De keynotesprekers van Educause 2009 zoals Lawrence Lessing zijn online te volgen via de volgende link.
De conferentie is bijna afgelopen maar dit betekent ook dat de weblogs meer informatie bevatten over het programma. Daarnaast heeft The Chronicle interviews gehouden met deelnemers aan de Educause en hen gevraagd naar de top trends van dit moment. Klik hier voor de presentatie hiervan.

How technology affects the college experience

Dit is de titel van het grootschalige onderzoek dat ECAR sinds 2004 uitvoert (ongeveer 30.000 studenten). Afgelopen maand is hun meest recente onderzoeksrapportage verschenen: The ECAR study of undergraduate students and information technology, 2009. In een aantal pdf-bestanden is zowel hun hele onderzoeksopzet, als de samenvatting beschikbaar gemaakt. Deze is terug te vinden op de website van Educause of via deze link.
Centraal in het onderzoek staat de vraag hoe studenten ICT inzetten ter ondersteuning van hun leren en leerprocessen, bijvoorbeeld het gebruik van digitale leeromgevingen. Daarnaast worden er vragen opgenomen ten aanzien van de devices die studenten gebruiken, de toepassingen waarvoor deze gebruikt worden, hun vaardigheden rond ICT en de ontwikkelingen hierin. Speciale aandacht werd hierbij besteed aan het gebruik van mobiele devices zoals mobiele telefoons.

21st century learning, wat betekent dit voor docenten?

Bij het zoeken op internet kwam ik via de blog rond Information Literacy terecht op de website van The Professional Teachers Council. Naast de nieuwe competenties voor studenten in het kader van 21st. century learning besteden zij ook uitgebreid aandacht aan de vraag 'Wat betekent dit voor onze docenten'? Een aantrekkelijke website met een aantal statements en beeldmateriaal rond de competenties van docenten. Meer weten, klik hier.

De visie van Microsoft voor het gebruik van computers in 2019


ter informatie en inspiratie.

met dank aan Ilse Depré en Twitter.

Een HD-filmpje op Youtube, Niet alle browsers ondersteunen dit filmpje op de juiste manier (safari, Firefox op Apple en PC. Internet Explorer 7 op PC wel). Daarom de link naar Youtube