maandag 23 juni 2008

Famous, at least in Denmark

Vandaag hebben we ons gemeld bij de congresorganisatie van Eunis. Daar werd ons verteld dat nog niet alles al beschikbaar was aan congresmateriaal en dat alleen de deelnemers aan de pre-conferentie hun congresspullen al mochten meenemen.

Tot onze opperste verbazing werd dit besluit binnen enkele seconden teruggedraaid vanwege de bekendheid die Avans heeft binnen Aarhus. Klaarblijkelijk hebben Jan en ik vorig jaar in Grenoble veel indruk gemaakt op onze Deense gastvrouwen en werd dat versterkt door het optreden op de Online Educa in Berlijn.

Let op: (Speciaal voor opname in mijn portfolio) Het bleek dat mijn naam goed was blijven hangen bij de presentatoren die we graag later wilden spreken over hun onderwijskundige modellen. Er is daarmee meteen een afspraak gemaakt om later deze week met hen door te praten over deze modellen en hun ervaringen en aanpak rond de professionalisering van docenten op het terrein van het onderwijskundig doordacht invoeren en toepassen van eLearning. Avans rocks!!!!

Meteen na deze ervaring hebben we de organisatoren van de universiteit van Aarhus gevraagd om een afspraak met de Kaos Piloten. Deze zijn ook gelieerd aan de universiteit. Hopelijk lukt het morgen om ook met hen een afspraak te maken.

Vanuit het uitgestrekte universiteitsterrein zijn we daarna voor een korte sightseeingtocht naar Himmelsbjerg gegaan, wat een van de highlights van Denemarken zou moeten zijn.Helaas alles was dicht, maar een korte communicatie met de locals leidde er uiteindelijk toch toe dat er koffie beschikbaar kwam en dat Achmed kon worden aangeschaft. Mogelijk dat deze later bij de presentaties nog een rol kan spelen. Helaas wilde Achmed niet op de foto, maar wel is het gelukt een foto van zijn 'geboortehuis' te maken.