maandag 6 april 2009

Alarm in het hotel

Inmiddels zijn vrijwel alle deelnemers aan het Blackboardcongres aangekomen in Barcelona. Deze keer verblijven we ook in het congreshotel waardoor we alles wat directer meemaken. Zo ook het alarm. Aan het einde van de middag is er een fors probleem in het hotel waardoor op een aantal verdiepingen de stroom wordt afgesloten. Er blijkt wateroverlast te zijn op een aantal verdiepingen. Binnen no-time is het alle hens aan denk, de elektriciteit wordt uitgeschakeld, de liften werken niet, maar dat geldt helaas ook voor de noodverlichting. Na het brandalarm een aantal jaren geleden in Edinburgh, blijkt dat ook Barcelona niet helemaal bestand is tegen problemen. Of zoals Arald het samenvat: buiten is het goed weer maar binnen regent het. De lobby wordt deels afgeslote, er wordt hard gewerkt om het probleem op te lossen, maar het blijft een redelijke puinhoop.

De nieuwsberichten vanuit Blackboard draaien op volle toeren. Inmiddels is ook bekend dat de politieacademie haar beheerder kwijtraakt aan de dienst domeinen. In zijn keynote haalt Michael Chasen de relatie met Apple aan, meer in het bijzonder de verbinding tussen Blackboard en de iPhone, iGoogle en Facebook. Echt nieuwe dingen worden helaas (nog) niet verteld. Gelukkig zijn er de wandelgangen, waarin de berichten rond personeelswisselingen elkaar in hoog tempo afwisselen.....

De ganzen van Barcelona

Blijkbaar is een van de toeristische hotspots in Barcelona een groep ganzen, die bivakkeert in de oude kathedraal. Gisteren hebben we die dan ook als eerste bezocht en gefotografeerd. Al eeuwenlang leeft deze groep in de binnentuin van de kathedraal als voortzetting van een traditie, vergelijkbaar met het zwijn in Florence en de beren in Bern. Aan deze eerste verplichting hebben we daarmee meteen op de eerste dag voldaan.

Een van de ganzen van Barcelona

Ook kwamen we gisteren al de eerste collega's van de Hanzehogeschool Groningen tegen op een van de vele pleinen. Zij waren net als wij een dag voordat het congres begon, al aangekomen in Barcelona. Binnen no time kwam het gesprek op de ontwikkelingen rond elearning in de beide instellingen. Net als wij zijn ook zij bezig met een orientatie over de toekomst van hun ELO. Daarnaast werd er al snel informatie uitgewisseld over de trends in de keuzes die andere instellingen onlangs hebben gemaakt en de eerste ervaringen daarin.
Vandaag start de Developer’s day, een aparte congresdag voor techneuten. Zij brengen de dag binnenshuis door met andere Blackboardontwikkelaars en zullen hopelijk nieuwe ideeën opdoen en kennis uitwisselen. Vanavond nog start de eerste keynote van Michael Chasen, een van de directeuren van Blackboard, die ongetwijfeld de rondmap van Blackboard voor de komende jaren zal aangeven.
Zelf zijn Rudi en ik nog bezig om de laatste hand te leggen aan onze presentatie van aanstaande woensdag. Door verschillende instellingen zijn we al aangesproken op onze podiumplaats en de eerste toezeggingen over het bezoeken van deze presentatie zijn al gedaan.