maandag 20 april 2009

This is your wake up call

Personal branding voor personen en bedrijven is momenteel een hot issue. Naast het boek 'Brand-id: inspiratieboek voor creatief denken' is er nu een nieuwe titel: 'This is your wake-up call'. Meer info: wake-up call

Bb World Europe 2009

Begin april werd het Europese Blackboardcongres in Barcelona gehouden. Zoals verwacht waren er maar ongeveer 350 deelnemers, veel instellingen waren met minder deelnemers aanwezig of helemaal niet. Voordeel was wel dat het een stuk gemakkelijker was om mensen tegen te komen of om ermee af te spreken.

De belangrijkste onderwerpen van het congres waren: Blackboard 9 en verder (de roadmap van Bb), digitaal toetsen en een veelheid aan nieuwe tools. Het meest opvallend aan het laatste onderwerp was wel dat er veel presentaties werden gehouden over losse of zelf ontwikkelde tools. Het werd daarmee deels een toolfestijn, waarbij je de vraag kunt stellen of al die losse tools wel nodig zijn en of de gezochte functionaliteit niet op een creatieve manier ook in Bb zit.

Ook Bb zelf was met een groot aantal presentaties heel nadrukkelijk aanwezig. Dit varieerde van migratiepaden naar Bb9, een tweetal keynotes en functionaliteiten van Bb9, een verhaal dat we eerder dit jaar al in Delft hadden gehoord.
Desondanks was het Bb-congres in Barcelona een prettig congres om bij te wonen. Vanuit Avans gaf het ons de gelegenheid om Bb-zaken uit te wisselen en meer begrip over en weer te krijgen ten aanzien van de verschillende aspecten ervan. Daarnaast waren er een aantal presentaties die het congres absoluut de moeite waard maakten.