vrijdag 4 januari 2008

Create Engaging E-Learning Courses You Can Be Proud Of

Surfen in de kerstvakantie levert vaak websites op die je anders mogelijk zou missen. In dit geval de weblog van rapid-eLearning, waarin een pagina is opgenomen rond 'engaging eLearning courses'. Met behulp van een aantal voorbeelden en filmpjes wordt duidelijk gemaakt hoe je een course zou kunnen ontwikkelen die uitdaagt tot actieve betrokkenheid bij studenten. Wat zijn de verschillen tussen actieve en passieve betrokkenheid, hoe creeer je actieve betrokkenheid en natuurlijk de vraag wanneer is welke vorm het meest effectief. Niet alle voorbeelden zijn misschien even relevant en opnieuw gaat het uit van een vrij klassieke rolverdeling tussen docent en student, maar er staan zeker ideeen op waar we binnen Avans mee verder zouden kunnen. Daarnaast staan er op de blog nog voldoende andere ideeen.
Meer info? Klik op Rapid eLearning blog.

Understanding eLearning 2.0


In zijn artikel eLearning 2.0 gaat Tony Karrer in op de veranderingen in eLearning en de rol die social software daarin speelt. Hij stelt dat de veranderingen worden gestimuleerd door 2 factoren: een steeds snellere ontwikkeling van kennis en natuurlijk de opkomst van Web 2.0. Het begrip eLearning 2.0 is in eerste instantie afkomstig van Stephen Downes, een Canadese onderzoeker. Wat het artikel echt aantrekkelijk maakt, zijn de voorbeelden die gegeven worden om eLearning 2.0 te gebruiken om samenwerking in teams te bevorderen, evenals kennisuitwisseling en de mogelijkheid om gezamenlijk te creeeren. Dit is nu net één van de dingen waar we binnen het eLearningteam echt naar op zoek zijn.
Daarnaast geeft het artikel een helder overzicht van de ontwikkelingen binnen eLearning via een matrix. Hierin is niet alleen aandacht voor de techniek, maar zeker ook voor de rol van de leerder.

Het hele artikel is op te roepen via de volgende link:
Tony Karrer understanding eLearning 2.0