maandag 7 september 2009

Alt-C congres in Manchester

Morgen begint in Manchester het Alt-C congres met als titel 'In dreams begins responssibility'. Een congres dat een beetje vergelijkbaar is met de SURF onderwijsdagen voor het Britse Gemenebest.

Vandaag reisden Han en ik daarom af naar Manchester, een reis die de nodige hobbels kende. Op Schiphol bleek onze vlucht overbooked te zijn, waardoor we op een wachtlijst terecht kwamen. Vliegen met KLM bleek echter toch betrouwbaarder te zijn dan in 1e instantie gedacht want zonder al te veel problemen bleek er toch nog plaats te zijn op de vlucht en kwamen we zelfs enigszins te vroeg aan in Manchester. Door even te rennen, haalden we de eerste trein vanaf de luchthaven naar het centrum van de stad en binnen no-time vonden we ook Weston Hall, de studentenaccomodatie waar we tijdens het congres verblijven. Spartaans ingericht, maar met de nodige inspanningen toch wireless internet (na 3 pagina's handleidingen te hebben doorgeploegd).

Manchester canal

Manchester zelf is een van de oude industriestenden van het Verenigd Koninkrijk. Niet echt een mooie stad, maar zo nu en dan kom je toch nog oude straten tegen. De kathedraal van Manchester is ook de moeite van een bezoek waard, hoewel het van binnen een vreemde combinatie is van oud en authentiek met soms opeens jaren 60 meubilair.

kathedraal

Het stadscentrum zelf is een verzameling van winkelstraten

etalage

(met inderdaad ook een Applestore!!! --> gewoon aan voorbij lopen dus.... Er werd daar volop reclame al gemaakt voor het nieuwe Mac-besturingssysteem Snow Leopard.

niet-bezochte Applestore

Aangezien het rondlopen door de stad ons ook uiteindelijk hongerig maakte, kozen we uiteindelijk uit een van de talrijke Thaise restaurants in Chinatown. Je zou er bijna aan voorbij lopen....

Chinatown

Morgenvroeg registreren bij het congres en dan de 1e serie presentaties. Michael Wesch is de keynote die het spits afbijt.