vrijdag 19 juni 2009

Roadshow eLearning van donderdag 18 juni in Tilburg

Gisteren is de 3e Roadshow eLearning gehouden in Tilburg. Net zoals de voorgaande keren, had ook deze roadshow een heel eigen karakter. Nieuw was bijvoorbeeld dat er (nog) meer academies een ervaring deelden, en niet te vergeten.... dat er studenten op het podium stonden!
Vanwege een beperkt aantal bezoekers, die dat overigens ruimschoots compenseerden met hun enthousiasme, uithoudingsvermogen en participatie, werden deze keer alle workshops achtereenvolgend in 1 ruimte gepresenteerd. Dit had als voordeel dat geen van de presentatoren of bezoekers iets hoefde te missen.
Als eerste deelde Ab Bobbink de plannen van de AGZ om op een andere wijze te interacteren met het beroepenveld. Een gestructureerde manier om via weblogs studenten uit te dagen theorie en praktijk met elkaar te verbinden en ervaringen te delen. Direct daarna presenteerden Peter Bergmans en Martijn Brouwer van ATM over de wijze waarop weblogs en ePortfolio's worden ingezet bij de minor MultiMedia Management en hoe de minor zichzelf ook presenteerde via een ePortfolio.

Daarna was het de beurt aan AB&I, waarbij Theo van Deursen vertelde over de eerste resultaten in het kader van het project Digitale Learning Content en daarbij ook een aantal screencasts deelde. Ook zij maken steeds meer gebruik van een weblog om kennis en ervaringen rond nieuwe media te delen met collega's.
Na deze twee presentaties namen de studenten die meewerken aan Vocus het podium over. Ajda Ortac en Roy de Bruyn vertelden over de aanpak binnen Vocus, de rol die zij daarin spelen als redactielid en lieten diverse filmpjes zien, waardoor de aanwezigen een goed beeld kregen van de mogelijkheden en ook direct enthousiast werden.

Tenslotte werd er zoals eerder ook aangekondigd een Sneak Preview gegeven van Blackboard 8 met als doel een beter idee te krijgen van de vraag vanuit de gebruikers. Onder de aanwezigen was vooral het onderdeel wat Self- en Peerassessment ondersteunt en de nieuwe functionaliteit rond Collaboration in het Content Systeem met afstand favoriet. Komende week worden de presentaties van de workshops opgenomen in de onderwijswiki van Avans. Inmiddels heeft de roadshow al wel de digitale versie van de Punt gehaald. Voor wie niet kan wachten: klik hier