dinsdag 24 juni 2008

“Anti-teaching: Confronting the Crisis of Significance”


"The most significant problem with education today is the problem of significance itself. Students – our most important critics – are struggling to find meaning and significance in their education. I teach at a large public university in the United States, and I see the significance problem all around me."

Michael Wesch, Assistant Professor of Cultural Anthropology Kansas State Uni
versity

Here is a great article that hits the nail on the head...

Click here for the pdf.

Overval op de Kaos Piloten

Een van de dingen die we graag wilden combineren met dit congres, was een bezoek aan de Kaos Piloten. Een formele afspraak maken, bleek onmogelijk ook al hadden we er alles aan gedaan om onze komst in Aarhus aan te melden:
Na enig overleg met de universiteitsmensen van Aarhus, besloten we de Kaos Piloten gewoon te overvallen. Een activiteit die gemakkelijker bleek dan gedacht. Onderweg naar hun lokatie kwamen we al een Pilot tegen die meteen bereid was ons bij te praten en rond te leiden in de hele specifieke leeromgeving van de Kaos Piloten.Onze eigen Kaos-pilot Anders, die voortreffenlijk Engels sprak, liet ons het hele complex zien, stelde ons voor aan ontelbare collega's en beantwoordde vrijwel al onze vragen. Het werd daarmee absoluut een hele aangename en inspirerende middag. Zoals aan de foto's te zien is, voelden we ons binnen no-time thuis bij de Kaos-club, die gelukkig ook een afdeling in Nederland gestart zijn.Zoals betrokken collega's betaamd, zijn we na het bezoek aan de Kaosmensen direct teruggegaan naar het hotel om onze ervaringen met jullie te delen. Maar ... er komt natuurlijk nog veel meer.

Soundproofing en het eerst publieke optreden van Achmed

Vanmiddag zijn we teruggegaan naar de universiteit voor een afspraak met de techneuten van Eunis. Deze was eerder al in Nederland gemaakt. Na een aantal minder goede ervaringen op congressen, hebben we er bewust voor gekozen om op voorhand al e.e.a. uit te testen.Deze keer ging alles vlot en konden we na een accoustische check van auditorium 1 verder met onze geplande overval op de Kaos Piloten.Onderweg daarnaar toe maakte echter toch nog vrij onverwacht Achmed zijn eerste publieke opwachting!


Hopelijk is hij deze week minder recalcitrant dan gewoonlijk.