maandag 22 oktober 2007

Seattle en Boeing

Na gisteren een hele dag in the Cascades doorgebracht te hebben, gaan we vandaag op excursie naar de Boeingfabrieken. Hier kun je in Seattle niet aan voorbij. Het hele complex ligt weliswaar op ruim 30 kilometer van de stad, maar overal kom je wel gebouwen en referenties ernaar tegen.
De Boeingtour was perfect geregeld. Op een typisch Amerikaanse manier werden alle deelnemers per bus langs de diverse plaatsen gebracht. Helaas mochten er geen camera's mee naar binnen en werd hier streng op gecontroleerd. Onderdeel van de tour was een rondleiding door de productiehallen voor de Boeing 777 en de nieuwe 787 (de Dreamliner).
Na de excursie zijn we meteen doorgegaan naar het congrescentrum om ons in te schrijven. Beladen met congresspullen zijn we via het hotel de stad ingegaan, op zoek naar het oude centrum van Seattle, Pioneer Square.

3 opmerkingen:

Hanneke van Riel zei

Ha die Eky!
Een vertraging van 22 uur .....????? Dat betekent dus ook 22 uur minder sightseeing en shopping! Maar gelukkig was Boeing er dus ook nog. Was dat de SURF social event of eigen initiatief? Geniet nog maar even voordat het echte werk daar begint! Hier blijkt bijna iedereen herfstvakantie te hebben (genomen), dus erg rustig. Er zijn trouwens wel redelijk wat studenten!

groeten van Hanneke

wilkwinten zei

Hallo Eky

wie zijn we inmiddels: you yourself, jan en rien?

Eky Fioole zei

Hoi Hanneke en Wil,

22 uur vertraging is zeker minder sightseeing en shoppen. Gelukkig is in Seattle bijna alles op loopafstand, dus daarmee kan de schade snel worden ingehaald. De Boeingtour was eigen initiatief van Avans. We zijn daar wel Surfers tegengekomen die enigszins verbaasd waren over onze alternatieve route, maar om nu met 50 man een bus in te moeten???

We is inmiddels de hele Avans-afvaardiging, dus de hele Denktank, aangevuld met Rien en Ad (DIF). De laatste deelnemers zijn afgelopen zaterdag aangekomen, nadat ze 4 uur hebben gewacht in het vliegtuig (bij de startbaan) vanwege een motorprobleem. Inmiddels is het hier 08.15 uur en wordt er voor vandaag 22 graden voorspeld. Afzien dus!