woensdag 5 november 2008

Roadshow eLearning op 30 oktober


Afgelopen donderdag werd de Roadshow rond eLearning in Den Bosch gehouden. Hiervoor hadden zich 26 deelnemers aangemeld, verdeeld over docenten, medewerkers van het LIC en studenten.
Na een plenaire opening met een presentatie, waarin een aantal trends rond eLearning samenkwamen in de ontwikkeling naar een persoonlijke leeromgeving, werden er in een tweetal rondes 6 verschillende workshops aangeboden.
Deze werden verzorgd door docenten en door medewerkers van het LIC en hadden de volgende onderwerpen:

* Het gebruik van Digitale Learning Content (Ronald Spruit)
* Het professionaliseringskwadrant (Rudi Clause)
* Diagnostisch toetsen met Blackboard (Gerard Latjes)
* Begeleiden op afstand mbv Social Software (Eky Fioole)
* Het gebruik van elektronische stemkastjes bij ABC (Rene van de Burgt)
* Good practices rond het werken met en maken van een screencast (Hans Maier)

De roadshow werd afgesloten met een plenaire discussie en pizza. Hierin werd door alle partijen intensief gediscussieerd over de meerwaarde van eLearning.
Voor de volgende Roadshow, die in maart 2009 in Breda wordt georganiseerd, hebben zich inmiddels al 6 workshopleiders aangemeld. Inmiddels is er ook op de digitale versie van Punt een verslag van deze roadshow beschikbaar

2 opmerkingen:

Marjon de Koning zei

De roadshow zat leuk in elkaar, voor elk wat wils, complimenten dus! Ik vroeg me af of er voor Maart 6 andere workshopsleiders zich gemeld hebben of kan ik de workshops die ik afgelopen donderdag gemist heb dan volgen?
Groetjes Marjon

Eky Fioole zei

@Marjon,
Voor de roadshow in maart hebben zich inmiddels al 6 workshopleiders aangemeld. Het wordt daarmee nog een hele (luxe) puzzel om het programma in elkaar te zetten. Mogelijk worden enkele workshops herhaald. E.e.a. zal deels afhangen van de vraag die er dan leeft onder de bezoekers.