maandag 8 december 2008

3 dingen om te onthouden van OEB-2008 Inleiding

"Wat zijn de drie dingen die je wil onthouden van Online Educa Berlin 2008" & "Met welk actiepunt hier in Berlijn opgedaan begin je de eerst volgende werkdag" zijn de 2 vragen die gesteld werden aan in het interview. Het idee ontstond vanuit de gedachte dat als je goed met digitale middelen wil werken dat niet bovenop de bestaande activiteiten moet komen maar wel in plaats er van. Tijd nuttig en efficiënt besteden door aansluiten en samenwerken. Andere tools een ander mens. Dus de koe bij de horens gevat. Gewapend met een iPod en een microfoontje vroeg ik mijn collega's de 2 voorgaande vragen. Het werd een verrassing en een prettige bezigheid. Ik leerde nog meer van een reeds inspirerend congres. Alle collega's hielpen mee. Jan Peeters had problemen met de stem en het interview wordt later opgenomen. Gerard Latjes wil liever schriftelijk reageren. Nies heeft door een griepaanval afgezien van het interview.
Er werd geïnterviewd op een hotelkamer, in een restaurant, op straat voor het hotel en op de vlieghaven. Het zorgde voor mooie achtergrondgeluiden en ontspannen stemmen.
Het is een manier om mijn collega's om hun huiswerk te laten maken door zelf mijn huiswerk te maken en een er extra sausje over te gieten. Als dat geen WEB 2.0-wijze van werken is. Adri maakte de Web 2.0 gedachte verder af. Hij maakte van alle deelnemers een portret.
De 3 punten om te herinneren van de geïnterviewde vind je in de volgende posts. Eentje per persoon. De interviews kan je ook op de onderwijswiki van het LIC vinden.

1 opmerking:

Eky Fioole zei

Hoi Rudi,

Hard gewerkt gisteren om alle bijdragen op de weblog en de wiki te plaatsen. Nu nog op zoek naar geluidsapparatuur want ik ben razend nieuwsgierig naar de inhoud van de interviews.