maandag 18 januari 2010

Houston, we´ve got a problem

Gisteren zijn we met een delegatie vanuit Avans op weg gegaan naar het ELIcongres in Austin. Na een fikse vertraging op Schiphol, door de uitgebreide checks, vertrokken we uiteindelijk bijna een uur later naar Houston. Onderweg kwamen we in een gebied met behoorlijk wat turbulentie, waarbij een deel van de passagiers terugviel op de drank en het overige deel vooral ziek werd. Helaas hoorde ik bij de tweede groep.
Uiteindelijk bereikten we redelijk op tijd Houston, waar een oversized huurauto op ons stond te wachten. Na een sightseeing Houston, bereikten we al snel een hotel en konden we te voet op zoek naar een restaurant. Houston, zo bleek al snel is echter niet echt berekend op voetgangers, slechts autoverkeer is bekend.
Na een onrustige nacht ging het opnieuw op pad. Deze keer naar het Lyndon Johnson Space Center, het mission control van alle ruimtemissied met als gevleugelde uitspraak Houston we´ve got a problem....
Een aanrader met uitstekende tours en tourleaders die er helemaal voor gaan. Tevens de eerste kennismaking met de Texas longhorns...

Vrijwel elk groter verkeersbord heeft z'n eigen havik die de omgeving afspeurt, op zoek naar Roadkill


Vannuit Houston zijn we vanmiddag onderweg gegaan naar San Antonio. Onderweg zagen we de nodige roofvogels zoals deze havik. Nu overnachten in San Marcos, waar we op zoek gaan naar een klassieke Texaanse steak. Hopelijk komen morgen na een uurtje rijden aan in San Antonio..

2 opmerkingen:

Han Blankert zei

Hoi Eky
Als vogelaar moet ik toch even reageren. Je hebt hier een plaatje van de Rode Wouw (Red Kite) geplakt. Die komt alleen in Europa voor. Dus wat heb je eigenlijk gezien daar langs de weg? Je bent toch niet met een virtuele tour bezig :-) ?

Eky Fioole zei

De vogels die we gezien hebben, lijken nog het meest op de rode wouw. De foto heb ik van de website over roofvogels in Texas, dus toch nog een beetje virtueel...
Daarnaast gisteren Blue-Jays gezien in San Antonio en onderweg een aantal gieren. We weten nog niet welke. Zal op zoek gaan naar betere vogelfoto. Amuseren jullie je een beetje?