donderdag 27 juni 2013

Xplor en OER

Op het Blackboard Worldcongres van 2012 in New Orleans meldde Blackboard al te komen met een hele nieuwe functionaliteit die het gebruik van Open Educational Resources zou ondersteunen: Xplor. Via Xplor kunnen resources gedeeld worden over de grenzen van een LMS (Learning Management System) heen. Een belangrijke stap voorwaarts, die een forse stimulans kan betekenen voor het gebruik van mediarijke en elders ontwikkeld materiaal.

Belangrijk ook voor Avans waar een aantal projecten is opgestart om het gebruik van mediarijke Open Educational Resources te bevorderen. De koppeling met de elektronische leeromgeving maakt dat studenten op 1 plaats toegang kunnen krijgen tot het onderwijsmateriaal dat wordt gemaakt bij Avans Hogeschool en onderwijsmateriaal wat in de vorm van OER beschikbaar wordt gesteld vanuit andere instellingen.

Xplor wordt als BuildingBlock beschikbaar gesteld en is gratis voor instellingen die een licentie hebben op het Blackboard Content Systeem.
Wie alvast op zoek is naar meer informatie en/of een idee wil krijgen van de werking van Xplor, kan daarvoor terecht op:


of op:
http://www.blackboard.com/sites/xplorinfo/index.html

Geen opmerkingen: