vrijdag 26 oktober 2007

The next generation, Tomorrow's students, are we ready for the new 21st. century learners?

Als laatste sessie voor vandaag een presentatie bijgewoond over de next generation. Uitgaande van een groot onderzoek onder scholieren vanaf de kleuterschool tot aan k12 een aantal verrassende uitspraken over het gebruik van nieuwe media bij deze groep. Het bijbehorende rapport is zeker een aanrader. Titel ervan komt later op deze blog. Ontluisterend is wel dat in het mega-onderzoek de kinderen van alle 3 de groepen aangeven eerder gehinderd dan gestimuleerd te worden door ouders en docenten in het omgaan met nieuwe media. Accent ligt daarnaast heel duidelijk op het zoeken naar relevantie en authenticiteit. Net als de eerste sessie een absolute aanrader om verder uit te zoeken voor Avans.
De volledige presentatie is via deze link te volgen: http://hosted.mediasite.com/hosted4/Viewer/Viewers/Viewer320TL.aspx?mode=Default&peid=ce8f0201-7d54-4abb-b1b0-4f8a0479f481&pid=06155cca-0a78-4cd5-880f-d4c5ce23ba9c&playerType=WM7

Speak up wordt jaarlijks uitgevoerd. De bjibehorende website is: www.tomorrow.org. Het rapport ' Learning in the 21st. century is terug te vinden op: http://www.tomorrow.org/speakup/learning21Report.html

4 opmerkingen:

wil kwinten zei

Leerlingen / studenten worden gehinderd door ouders/leerkrachten????

Wat wel grappig is...is dat er bij mij thuis ook iets vreemds aan de hand is.... waar vroeger ik mijn zoontje dingen leerde....leert hij mij nu dingen......zonder formele opleiding......het wordt hem -informeel- met de paplepel ingegoten......en via hem mij ook....en dus sprake van een dubbele generatie shift?????

the next generation younger ????
the next generation older ????

Anoniem zei

The Next Generation dus. Dat is weer een nieuwe term naast the Net Generation, The New Millennium Learners en de Homo Zappiens. Onluisterend inderdaad en zeker iets waar we binnen Avans over na moeten denken hoe ermee om te gaan. Allereerst is het handig om onderzoek op dit gebied te verzamelen. Een goed begin. Binnen het LIC is een stagiaire bezig met het verzamelen van literatuur over de kenmerken van de nieuwe generatie. Voor haar is deze informatie ook handig.
Ronald

Eky Fioole zei

Ja, het bijbehorende rapport is een onderdeel van het onderzoek Speak up 2007 en is op internet te vinden onder de titel: Learning in the 21st century: a national report of online learning.

Rien Brouwers zei

Het hier besproken project is het project "Tomorrow". Het rapport over het project heet "Learning in the 21st century. A national report on elearning". Meer inforamtie is te vinden op de website www.tomorrow.org.