vrijdag 27 juni 2008

D-day for ePortfolios

Gisteren was het mijn beurt om op te treden. Weliswaar niet zoals Jan en Mario in de hoofdzaal, maar in auditorium 3, een kleinere maar hele sfeervolle collegezaal, waar veel onderwijskundig georienteerde presentaties werden gegeven. Auditorium 1 was voor de bobo's, 2 en 3 voor onderwijs en 4 voor de die-hard techneuten.
In de tweede helft van de ochtend was het mijn beurt. Een redelijk gunstig tijdstip omdat op de avond ervoor er een BBQ was georganiseerd wat uitliep in een voetbalevenement. De aanwezige Duitse delegatie vond het minder verantwoord om hard te juichen daar voor Duitse doelpunten en voelde zich na afloop nog bijna schuldig rond het resultaat.
Mijn presentatie was de tweede in een serie van 3 die startte met een formele Eunispresentatie rond de stand van zaken (trendrapport) rond eLearning in Europa. De zaal zat daarmee ook redelijk vol. Een van de aanwezige was een keynote spreker uit Engeland Mark Stiles (een echte eLearning goeroe). Iets wat ik gelukkig op voorhand niet wist. Ook de Deense fans zaten inmiddels klaar in de zaal, net als een uitgebreide Nederlandse delegatie. De druk liep daarmee absoluut op. Gelukkig was er Achmed!!!De presentatie liep redelijk goed en leverde absoluut positieve feedback op uit de zaal. Weliswaar antwoordden de meeste op de vraag 'Wie van jullie heeft er zelf een portfolio' dat dat (nog)niet zo was, maar de boodschap kwam wel loud and clear over. Er is nog veel werk te doen. Ook bleken de veel aanwezigen toch meer affiniteit te hebben met de crocodiles.

Mark Stiles, de goeroe

Uiteindelijk leidde het tot een contact met de 'Rien' uit Staffordshire die aanbood e.e.a. met ons wel te willen uitwisselen. Vanuit JISC zijn zij ondermeer bezig met de ondersteuning van bedrijfsbegeleiders. 's Avonds bij het galadiner kwamen we Mark Stiles opnieuw tegen en bleek hij ook Shane van Pebblepath goed te kennen, een portfolio-ontwerper waarmee ik in Berlijn een sessie deelde op de online Educa. Hoezo een small world!
In plaats van foto's heeft Jan ervoor gekozen om de presentatie te filmen. Deze komt natuurlijk in mijn portfolio......

1 opmerking:

Jan Snijders zei

Eky heeft niet gelogen. Het was een goede en soepel lopende presentatie (haar engels is nog steeds zodanig dat we ons daarover niet zo veel zorgen hoeven te maken).

Mensen deelde grotendeels de uitspraken en conclusies ..... maar om het nu morgen in praktijk te brengen, was toch ook wel heftig!