zaterdag 28 juni 2008

Ontvangst op het stadhuis en galadiner

Gisteravond werd ons door Eunis een ontvangst op het stadhuis aangeboden, gevolgd door een galadiner in Varna, een villa aan de rand van Aarhus met uitzicht op zee. Daar kon ik meteen de mogelijkheid aangrijpen om wat verder met Mark Stiles van gedachten te wisselen over de mogelijkheden van samenwerking en zijn er ook visitekaartjes uitgewisseld. Staffordshire is absoluut een interessant contact voor ons. Meer info? Klik hier.

Tijdens de gala-avond deelden we een tafel met de afgevaardigden van Fontys en Surf, maar al snel kregen we gezelschap van een Fin die in Zweden woont en getrouwd is met een Ierse. Gelukkig sprak deze heel goed Engels en binnen no time was er dan ook een heel geanimeerd contact. Zodanig dat de Oostenrijkse deelnemer al snel van tafel veranderde en het Nederlandse deel van het gezelschap zich begon af te vragen waar alle gesprekken toch over gingen.
Van deze gala-avond zijn geen foto's beschikbaar.

Het gesprek met de Zweedse Fin leverde de nodige nieuwe Engelstalige uitdrukkingen op en was dan ook een goede voorbereiding voor de geplande Blue Classes. Aan het einde van de avond raakte ik in gesprek met een Engelsman die in Southampton werkte in een project waarin computerdeskundigen in een team samenwerkten met psychologen. Deze Engelsman kwam gelijk terug op de presentatie die ik eerder die dag gegeven had en via de Kaos Piloten kwamen we al snel weer op het thema van creatieve oplossingen voor niet-doorsnee studenten. Daarmee kreeg de gala-avond absoluut een extra meerwaarde boven het feit dat het ook heel gezellig was.

Wat betreft de Deense omgangsvormen: bot, bot en bot!
Aan het einde van de avond reden er met een behoorlijke regelmaat bussen heen en weer die ons terugbrachten naar de stad en diverse hotels. Net toen we dachten in te kunnen stappen, gooide de chauffeur echter de deuren dicht en vertrok! Niet echt charmant.

2 opmerkingen:

Jan Snijders zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Jan Snijders zei

Wat die charme betreft ... dat klopt ... alles is hier behoorlijk duur en lijkt omgekeerd evenredig aan de snelheid, kwaliteit en charme van de bediening ... en dat verandert pas als je zelf het nodige doet om in 'contact' te komen.

En over Eky hoef je je geen zorgen te maken ... ze heeft niet een uur hoeven te wandelen, een kwartiertje later was er gewoon een nieuwe bus.