zaterdag 8 november 2008

Opening Advanced Business CreationGisteren, 7 november 2008, was het zover. Na 10 weken zwoegen met de eerste klas van de in oprichting zijnde "Advanced Business Creation" opleiding onze presentatie aan de buitenwereld.

Advanced Business Creation (ABC) is een unieke nieuwe opleiding welke het creatieve en innovatieve combineert met zakelijkheid en business. ABC is gevestigd in ´s-Hertogenbosch bij Avans Hogeschool, in het gebouw van de kunstacademie AKV St. Joost.Marjolein Schooleman vertelde over de start anderhalf jaar geleden tot nu, van inspirerend idee tot realiteit. René Sweijen zette kort uiteen het verschil tussen 'de manager' en 'de innovator'. Hij bepleite dat beide elkaars wereld nodig hebben, maar dat het evenwicht veelal nog mist in organisaties. Frans van Kalmthout werkte enkele stellingen door met het publiek over innovatie als expeditie en opende symbolisch de werkruimte (de ABC-Factory) met Pleo als huisdier, mascotte voor ABC. De twee andere creatieve opleidingen CMD (Communicatie Multimedia Design) in Den Bosch & Breda namen er ook een in ontvangst met de opdracht dat ze elkaar regelmatig gaan ontmoeten.
Ondertussen werd alles live 'geblogged' op avansabc.blogspot.com

In de ABC-Factory namen onze studenten het over, en presenteerden eerst hun bevindingen afgelopen blok m.b.t. diverse marketing strategieen en de Generation NEXT. Waarna de studenten i.s.m. Gé Smits afsloten met een stukje inspirerende beleving. Zoals 'Geloof in een zakje' & 'Sigarettengeur Parijs, of Milaan'! Ondertussen konden de aanwezigen live reageren via SMS, op de ABC-SMS-wall.

Deze dag was een succes; met speciale dank aan het ABC-team (Co-creators), de studenten (Bright minds), de Raad van Bestuur en niet te vergeten alle aanwezigen. Onder het genot van een borrel, en kunstzinnige hapjes werd het snel donker... met het voordeel dat er weer een nieuwe (inspirerende) dag aan zit te komen!

1 opmerking:

Marjon de Koning zei

Erg leuke bijeenkomst! Ik was vooral onder de indruk van hetgeen de studenten in het eerste blok geleerd en gedaan hebben en natuurlijk hun enthousiasme. Dat belooft wat voor de toekomst!