maandag 6 april 2009

De ganzen van Barcelona

Blijkbaar is een van de toeristische hotspots in Barcelona een groep ganzen, die bivakkeert in de oude kathedraal. Gisteren hebben we die dan ook als eerste bezocht en gefotografeerd. Al eeuwenlang leeft deze groep in de binnentuin van de kathedraal als voortzetting van een traditie, vergelijkbaar met het zwijn in Florence en de beren in Bern. Aan deze eerste verplichting hebben we daarmee meteen op de eerste dag voldaan.

Een van de ganzen van Barcelona

Ook kwamen we gisteren al de eerste collega's van de Hanzehogeschool Groningen tegen op een van de vele pleinen. Zij waren net als wij een dag voordat het congres begon, al aangekomen in Barcelona. Binnen no time kwam het gesprek op de ontwikkelingen rond elearning in de beide instellingen. Net als wij zijn ook zij bezig met een orientatie over de toekomst van hun ELO. Daarnaast werd er al snel informatie uitgewisseld over de trends in de keuzes die andere instellingen onlangs hebben gemaakt en de eerste ervaringen daarin.
Vandaag start de Developer’s day, een aparte congresdag voor techneuten. Zij brengen de dag binnenshuis door met andere Blackboardontwikkelaars en zullen hopelijk nieuwe ideeën opdoen en kennis uitwisselen. Vanavond nog start de eerste keynote van Michael Chasen, een van de directeuren van Blackboard, die ongetwijfeld de rondmap van Blackboard voor de komende jaren zal aangeven.
Zelf zijn Rudi en ik nog bezig om de laatste hand te leggen aan onze presentatie van aanstaande woensdag. Door verschillende instellingen zijn we al aangesproken op onze podiumplaats en de eerste toezeggingen over het bezoeken van deze presentatie zijn al gedaan.

Geen opmerkingen: