maandag 6 april 2009

Alarm in het hotel

Inmiddels zijn vrijwel alle deelnemers aan het Blackboardcongres aangekomen in Barcelona. Deze keer verblijven we ook in het congreshotel waardoor we alles wat directer meemaken. Zo ook het alarm. Aan het einde van de middag is er een fors probleem in het hotel waardoor op een aantal verdiepingen de stroom wordt afgesloten. Er blijkt wateroverlast te zijn op een aantal verdiepingen. Binnen no-time is het alle hens aan denk, de elektriciteit wordt uitgeschakeld, de liften werken niet, maar dat geldt helaas ook voor de noodverlichting. Na het brandalarm een aantal jaren geleden in Edinburgh, blijkt dat ook Barcelona niet helemaal bestand is tegen problemen. Of zoals Arald het samenvat: buiten is het goed weer maar binnen regent het. De lobby wordt deels afgeslote, er wordt hard gewerkt om het probleem op te lossen, maar het blijft een redelijke puinhoop.

De nieuwsberichten vanuit Blackboard draaien op volle toeren. Inmiddels is ook bekend dat de politieacademie haar beheerder kwijtraakt aan de dienst domeinen. In zijn keynote haalt Michael Chasen de relatie met Apple aan, meer in het bijzonder de verbinding tussen Blackboard en de iPhone, iGoogle en Facebook. Echt nieuwe dingen worden helaas (nog) niet verteld. Gelukkig zijn er de wandelgangen, waarin de berichten rond personeelswisselingen elkaar in hoog tempo afwisselen.....

1 opmerking:

Hanneke van Riel zei

Kunnen jullie even laten weten wie er precies 'van ons' (Avans) op het congres aanwezig zijn en wat jullie denken te gaan doen? (bezoeken keynotes en andere programmaonderdelen, presenteren)