maandag 9 november 2009

Mashingtechnieken, science-fiction of al een reële mogelijkheid

Tijdens het Alt-C congres van afgelopen september werd er veel gesproken over de vraag of instituuts-ELO's nog wel een toekomst hebben en zo ja, hoe deze eruit zag. Een echt antwoord werd er niet gegeven, wel werd er stevig gediscussieerd door voor- en tegenstanders. Inmiddels zijn we een paar weken verder, de stofwolken zijn enigszins opgetrokken en het lijkt wel of de discussie wat minder heftig is geworden.
Mogelijk is dit te wijten aan de opkomst van nieuwe technieken die de vraag 'wel of geen centrale ELO' wat minder belangrijk maken.

Eén van deze nieuwe technieken is Mashing. In de weblog MASHe van RSC wordt de manier waarop Google Wave, Etherpad en Mindmeister (mindmapping-programma) embed kunnen worden in Blackboard, gedetailleerd beschreven. Door te klikken op de volgende link, kom je vanzelf op de beschrijving in de
weblog terecht. Misschien dat dit niet voor iedereen meteen een oplossing is om PLE's en ELO's te combineren, maar in ieder geval komen de twee werelden wat dichter bij elkaar.

Geen opmerkingen: