dinsdag 8 november 2011

Digitale leerlijn voor de docenten: de docent e-competent

Sprekers : Annet Smith
Instelling : ROC Nova College

Omdat iedere docent te maken krijgt met ICT-toepassingen in zijn/haar lessen, is het nodig dat zij zich hierin verder bekwamen. Het Nova College ontwikkelt hiervoor een digitale leerlijn - gewoon openbaar - in Wikiwijs. Iedereen kan er gebruik van maken en er aan bijdragen. U kunt zelf rondneuzen in de inhoud en meehelpen om deze nog beter te maken.

Ondersteuning is voorzien (per eenheid en centraal).

Er is digitale leerlijn in ontwikkeling!
Zie http://maken.wikiwijs.nl/28590 Publiek en voor iedereen toegebruiken. Heel goed qua benadering en uitvoering. Hartstikke leuk.
Traject: Docent heeft scholingsvraag --> vraagt begeleiding van de Nova academie-->zoekt wikiwijs arrangement(en) op (evt in overleg) --> neemt deel aan 1 plenaire sessie --> maakt opdrachten ( begeleid op aftand) [plenaire sessies door mensen zelf te organiseren, zijn wel centraal gepland] --> vult zijn digitaal portfolio --> vraagt beoordeling --> Nova Academie geeft certificaat

Verankering:
- Nova academie
- Digitaal portfolio docenten (wet BIO ene-competenties)
- etc

Inhoud digitale leerlijn: Gebaseerd op Kennisbasis-ICT (e- competentie ADEF ICT werkgroep)

Het idee is ook: publiekelijk toegankelijk en vanuit het verlangen dat ook andere instellingen hun digitaal leermateriaal beschikbaar aan maken.

Binnen wikiwijs zoeken op DL Nova geeft al het materiaal van Nova. Zoekterm DL ROC geeftvde aanvullingen van anderen.

HEEL GOED OOK VOOR ONS TE GEBRUIKEN !!

De Presentatie tijdens de onderwijsdagen

1 opmerking:

Annet zei

Bedankt voor je positieve verhaal over onze leerlijn. We zijn er zelf best wel trots op dat er zoveel belangstelling voor was en dat de aanwezigen ook heel positief reageerden. We bouwen de leerlijn nog steeds uit en zijn vooral bezig de didactische toepassing van ict er nog meer een plek in te geven dan nu al het geval is. Alle feedback is welkom en onze nadruk ligt op delen. Als er nog interessant materiaal of handige links bij Avans te vinden zijn, houden we ons aanbevolen!