vrijdag 6 december 2013

De Business Educa

Hoe ziet het werken in 2020 eruit en wat betekent dat voor de professionals die we nu opleiden? Verschillende sprekers nemen ons mee naar de (nabije) toekomst. Ik ben benieuwd of we er bij Avans hogeschool ook klaar voor zijn.....

De eerste sessie gaat over de future workplace www.futureworkplace.com
Het publiek wordt meteen aangespoord om actief mee te doen. We starten met een video die laat zien waar we mee bezig zouden moeten zijn. Welke uitdagingen voor ons liggen op het terrein van HR, mobiele devices, social media en professionaliseren en talentmanagement. In 2020 hebben we 5 generaties in bedrijven die steeds meer kiezen van waar ze werken....

Jeanne C. Meister --> the 2020 workplace

The 2020 workplace network is een consortium van sr beleidsmakers van 40 bedrijven die elke 2 jaar bijelkaar komt.
Projecten rond de digital workplace, gericht op mobiliteit, flexibiliteit en lerende organisaties.

Sprekers komen uit consultancy bedrijven, maar ook vanuit Adidas en Bayer.
Hun boodschap the future is not about doing things differently tomorrow, but today. Generatie Y werkt al in hun organisaties en heeft zelfs al een meerderheid.
Building a learningcampus for the future? De scheiding tussen leren en werken zou moeten verdwijnen. We learn everyday en gebruiken daarvoor een mix van middelen (formeel en informeel). In de praktijk blijkt echter dat bedrijven er vaak nog niet klaar voor zijn en verwachten formele trainingen en certificaten. Adidas werkt aan een learningculture.... Innovatie hoort bij het werk van alle medewerkers. Dit vraagt wel om een andere wijze van management, wat aandacht heeft voor het zelfsturend vermogen van professionals.

Het panel is overtuigd... The future started yesterday..... Interactie, communities of practice, eLearning die gratis wordt aangeboden aan een grotere doelgroep dan eigen studenten.

Belangrijke trends:
- moocs
- social@work
- gamification
- space
- consumerazion


Geen opmerkingen: