vrijdag 6 december 2013

Moocs en andere trends op de Business Educa

Werknemers zullen lang niet altijd de hele mooc volgen, maar er onderdelen van volgen. Moocs zullen kleiner worden, micro-moocs hebben meer toekomst. Uiteindelijk is de toegang tot leren, uitwisseling en de dialoog belangrijker worden dan het volgen van compleet uitgewerkte moocs. De mooc als rockfestival voor learning, een mooi beeld, wat mogelijk ook een antwoord geeft op het probleem van certificering.... Just in time, just when you need it...

Moocs en bedrijven: integratie van kennis en ervaringen vanuit moocs en het internet in de trainingen die bedrijven zelf verzorgen. Het gaat steeds meer over open onderwijs, waarin gedeeld wordt over en weer. Dit vraagt ook van bedrijven dat ze hun netwerken openstellen en zich niet verstoppen achter firewalls.
Bedrijven zijn daarnaast enorm gefocused op het meten... ROI's, het zoeken naar een directe relatie tussen kosten en opbrengsten. Dit vraagt een andere manier van denken die fundamentele veranderingen mogelijk maakt in de manier van talentmangement en het binden van medewerkers.Geen opmerkingen: