woensdag 22 oktober 2008

Enkele gedachten vanuit het Eife-l ePortfolio Congres Maastricht

Dag 1, moment 2.
Helen Barrett: Building a Personal Learning Environment in the Web 2.0 cloud (part2)

Deze workshop bestaande uit drie delen behandeld het geevolueerde gebruik van Portfolio als leerinstrument verrijkt met Web 2.0 elementen. Helen Barrett geeft heel stellig aan dat een Portfolio in welke vorm of tool dan ook zonder reflectie geen portfolio is.

Mooie gedachte in deze workshop
Het ePortfolio wordt langzaam aan vervangen door een set van tools voor zelfsturend leren (Life long en Life wide learning).


Bron: http://electronicportfolios.org/

Dit schema biedt heel veel mogelijkheden om verder te ontwikkelen. Wellicht zal dit schema in de komende fysieke bijeenkomst van de Community of Practice ePortfolio Avans gebruikt worden.

Andere mooie gedachte:
Als je web 2.0 tools gebruikt heb je ook een manier, tools nodig die je feedback op je verschillende producten (weblogs, Wikis, ePortfolios) bundelt (mash upt).

Handige tip:
Photostory biedt de mogelijkheden om stukjes reflectie (digital stories) via het web te maken en te publiceren. Wellicht liggen hier mogelijkheden voor tal van activiteiten binnen en buiten het onderwijs. Combineer dit met het maken van foto's gemaakt met je mobieltje.

Dit artikel heb ik gemaakt als een oefening uit deze workshop. Opdracht vul een blog met een artikel en deel het via RSS met mensen n de zaal. Ik heb meteen maar een artikeltje gemaakt voor deze blog.

1 opmerking:

Ronald Spruit zei

Dag Rudi,

Klopt mijn beeld dat een portfolio (in technische zin dan) een verzameling links is/ wordt?

Goede tip over PhotoStory! Ik heb een handleiding gevonden via een Belgische toolssite. Deze heb ik geplaatst in de community van het project Digitaal Leren.

Groet,
Ronald