donderdag 12 november 2009

De meest opvallende sessies tijdens de OWD2009, dag 1

De afgelopen 2 dagen zijn de Surf onderwijsdagen in Utrecht weer gehouden. Twee drukke dagen met inspirerende sessies en veel ontmoetingen met collega's van andere instellingen. Via slideshare zijn een groot aantal presentaties inmiddels beschikbaar.
Eén van de meest opvallende sessies tijdens de OWD vond ik toch wel de afsluitende keynote van dag 1 door Marc Lammers. Zijn verhaal kende een aantal duidelijke boodschappen, zoals 'Denk in mogelijkheden, niet in onmogelijkheden', 'Focus op het proces, in plaats van op het resultaat' en ook 'Verbeter datgene waar je al goed in bent'. Een goed verteld verhaal met een verrassend filmpje over een cheetah.
Een andere sessie die indruk op me maakte was die van Matthijs Leendertse 'The practical use of mobile learning'. Zijn verhaal riep directe associaties op met de verhalen van Sugata Mitra. In een andere post hier meer over.
Tenslotte de plannen van een aantal instellingen (Amsterdam, Inholland en Surf) over de Werk- en Leeromgeving van de toekomst. Een traject waar ook binnen Avans stevig over wordt nagedacht en gediscussierd.

Geen opmerkingen: