donderdag 25 oktober 2007

Microsoft Sharepoint 2007

Sharepoint kan gebruikt worden voor verschillende doelen: Portal Solution, Content Management, Search, Forms, Business Intelligence, Collaborative. InfoPath kan tevens worden gebruikt voor het maken van formulieren.

Sharepoint wordt binnen veel Universiteiten (en hogescholen) gebruikt als o.a. Portal en CMS systeem. Er is een versie speciaal voor onderwijs met allerlei extra onderwijstemplates. Ook zijn er veel onderwijsspecifieke componenten beschikbaar.

Sharepoint maakt gebruik van een SQLserver.Ik heb zelf een workshop gevolgd en wat zaken die mij opvielen zijn:

- de Sharepoint navigatie is eenvoudig en overzichtelijk

- er een sterke integratie is met pakketten vanuit de office suite. Zo kun je bijvoorbeeld een blog maken en die aan Word koppelen. In Word heb je dan ook opties om te ‘publishen’.

- er is een sterke integratie met de rechten structuur van Active Directory. Sterke punt is dat er rekening wordt gehouden met de hierarchy. Er kan gesteld worden dat er ingebouwde LinkedN functionaliteit voorhanden is.

- documenten kunnen worden geshared. Zelfs op z’n manier dat je gewoon de map ‘Mijn documenten’ kunt gebruiken en die is gekoppeld aan Sharepoint.

- je kunt alerts maken

- integreert met Outlook, bijvoorbeeld agenda functie is erg sterk ontwikkelt. Ook het sharen van informatie uit verschillende agenda’s.

- er is standaard Reports functionaliteit beschikbaar die bijvoorbeeld over Excel heen gelegd kan worden voor de presentatie.

- de zoekfunctie doorzoekt ook door wiki’s, blogs, documenten etc

That’s it for now…

Geen opmerkingen: