dinsdag 8 september 2009

Keynote Michael Wesch

Een van de eerste sprekers op Alt-C is Michael Wesch. De presentatie die hij geeft, lijkt erg op de presentatie bij de Online Educa in Berlijn, maar blijft inspirerend. Opnieuw de beelden uit Nieuw-Guinnea en zijn verblijf bij de Asmat. Belangrijk is het zoeken naar identiteit.
Welke rol spelen media hierin???
Stelling van Wesch: Media mediates our relationships.

Veranderingen in onze tools hebben consequenties voor onze cultuur en de manier waarop we met elkaar omgaan en verbindingen leggen.

Wat zijn de gevolgen voor onderwijs?
In VS veel uitval onder studenten. Studenten minder gericht op leren.. Filmpje over hoe studenten denken over onderwijs en leren. A vision of students today.

Hoe betrokken zijn studenten? onderzoek naar het belang van insignificance en daarna naar de context van 'whatever'. Veranderingen sneller door televisie, manier waarop mensen met elkaar omgaan, maar ook het kunnen inschatten van het belang. Just in time and just for me. --> publicatie 'generation Me' van Jean Twenge. Opkomst van de quarterlife-crisis. Wat gebeurt er met je na je opleiding?

Zoeken naar identieit en erkenning. Twee trends:
1. self-centered modes of self-fulfillment
2. negation of all horizons of significance.

Noodzaak tot spiegelen
Zoeken naar nieuwe manier om verbinding met anderen te maken

From knowledgable to knowledge-able
Andere rol voor docenten --> overbrengen van het belang (significance).

An antropological introduction to youtube. mediatedcultures.net
De presentatie van Wesch levert veel vragen en reacties op uit de zaal. Een aantal ervan worden geprojecteerd via online media, anderen rechtstreeks. Een goed begin van het congres.

Geen opmerkingen: