donderdag 21 januari 2010

Texas, Houston en Austin

In Texas claimen de inwoners dat alles nog een slag groter is dan in de rest van de VS. Dat geldt ook voor de dieren. De inheemse koeien, de Longhorns heten, hebben reusachtige horens, de SUV's zijn groot en dat geldt ook voor de afstanden. Elke dag rijden we vanuit ons hotel via de enorme snelwegen naar het ELI-congres.

SUV's

Groot is ook de rivaliteit tussen Houston en Austin. Houston is een moderne zakenstad en claimt bekendheid vanwege het Mission Control Center van Nasa. Naast olie en zakelijke dienstverlening, spelen daar vooral de luchtvaartindustrie (Lockheed) en Nasa een belangrijke rol.

het capitool in Austin

De hoofdstad van Texas is echter Austin. Daar is dan ook het, opnieuw, grootste parlementsgebouw van de VS. Austin is daarmee het politieke centrum van Texas en heeft deze positie meerdere keren moeten veroveren. Als stad heeft Austin veel sfeer, vooral in het historische centrum en een aantal sfeervolle oude gebouwen, iets wat ik in Houston zeker niet gezien heb.

historisch district

Morgen gaan we na afloop van het congres starten met onze bezoeken aan Texaanse universiteiten. Ik ben benieuwd of de rivaliteit met Houston daar ook een rol speelt.

4 opmerkingen:

Hanneke van Riel zei

Leuk verhaal weer, Eky! Je rol als 'reisleider' toch maar opgepakt? Of krijg je daar met al die mannen geen kans voor? Ben benieuwd welke univbersities jullie eigenlijk gaan bezoekn.

Hanneke van Riel zei

Wat een erge auto hebben jullie trouwens! Maar je valt zo in ieder geval niet uit de toon daar!

Eky Fioole zei

Ja de auto is inderdaad gigantisch voor Nederlandse begrippen. Hier valt hij wel mee... Daarnaast zitten we er met 6 personen in en zeker de mannen hebben veel bagage bij ;)

Eky Fioole zei

Het congres is alleen nog vanochend. Vanmiddag en morgen gaan we op bezoek bij universiteiten. Ik ben heel benieuwd. Een ervan doet veel met Facebook in de contacten tussen bedrijven en studenten. Als Avans kunnen wij daar nog heel veel van leren. Exacte namen zal ik nog wel op de weblog publiceren.