woensdag 14 april 2010

Using the VLE to conduct polls via sms

Het project is extern gefinancierd. De presentator geeft dit al meteen in het begin aan. Ded universiteit van Edinbugh is opnieuw georienteerd op onderzoek, 23.000 studenten en gebruikt WebCT als eLO. Zij hebben nog geen keuze gemaakt of ze overgaan op Bb 9.
SMS en de stemkastjes worden vooral ingezet door centrale ondersteuningsafdelingen. De sms-accounts worden gekoppeld aan courses, niet aan individuele users. Elke course heeft een eigen keyword om binnenkomende berichten meteen door te kunnen sturen naar de juiste course.
Bericht dat verstuurd wordt door studenten ziet er als volgt uit: keyword poll_name vote (edutxt wiki c). Het publiek kan nu zelf even meedoen via sms. Lijkt erg veel op de stemrondes op de onderwijsdag van Avans vorig jaar. De kosten voor de sms-berichten worden betaald door de studenten.
De lijst met voor- en nadelen geven vooral de voordelen aan voor de universiteit en het organiseren van deze polls. Ik mis de voordelen voor de student en de onderwijskundige kant van het verhaal. Helaas nog weinig meerwaarde gezien in deze presentatie.

Geen opmerkingen: