donderdag 12 juli 2012

Using learning activities and games for collaborative learning

Use of Studymate Class Server ... Instrument dat als Building block in Bb geplaatst kan worden ... Studenten zijn er kennelijk zo enthousiast over dat ze het absoluut willen, omdat het ze meer regie geeft over hun eigen leerproces en de activiteiten die ze doen. Met name de Student Generated Quizzes blijken erg populair. Net als de kwaliteitsverbetering van assessment, assignments en het creëren van de goed leer context (wat voor mij allemaal niets met het instrument Studymat te maken heeft).

StudyMate helps students "master the basics" of course material through learning activities, self-assessments, and games. A dozen activities – such as flash cards, crosswords and quizzes – engage students with course content in an individualized way.

Students access StudyMate activities using computers, smartphones and tablets. StudyMate also integrates seamlessly with learning systems, such as Blackboard. 

Zie ook www.studymate.com 

Product om eens nader te bekijken. 
Komt van bedrijf waarvan wij ook de lock-down-browser gebruiken. 
Heeft nu ook een "monitor" ontwikkeld, waarbij digitaal de identiteit gecontroleerd kan worden van degene die een assessment maakt, en wat hij/zij daarbij gebruikt, ook als betrokkene thuis werkt ..... Eens goed naar kijken als het uitkomt !! 

1 opmerking:

Rudi Clause zei

Wijsheid uit het boek uitblinkers van Malcolm Gladwell:
Je kan mensen maar tot uitblinkers maken als je ze vrijheid geeft om zinvol en hard te werken. Als er beloning is in de vorm van waardering en ondersteuning, in de vorm van beter worden en daar de vruchten kunnen van plukken.
Hoe wil je dit realiseren met de mooiste middelen al of niet elektronisch als je studenten opstapelt in te kleine klassen, ze maximaal 15 minuten aandacht geeft per drie maand.
Werken aan aandacht is een betere werkwijze dan controleren en streven naar eenheidsworst via elektronica.