donderdag 14 oktober 2010

Avans Ideeënlab

Het begon gisterochtend tijdens de opening van het Educause congres met de professor van de London Business School over de kracht van goede ideeën. We hebben met elkaar (Mario, Hans, Jeroen en ik) nagedacht over een manier binnen Avans om docenten de kans te bieden hun ideeën met ons te delen. Wij vroegen ons af: Wat kunnen we doen? En kwamen tot de conlusie om het gewoon te gaan doen!

Vandaag zijn er nog twee sessies bijgekomen. Vanmorgen van de universiteit van Ohio over 'Making an Impact' en meteen na de lunch 'It takes a Community' van de Elon University. In beide presentaties ging het over de vraag hoe je goede ideeën de ruimte kunt geven.

De Ohio University had een mooi idee: The Idea Lab. Het was een plek waar je als docent terecht kunt om met anderen te spreken over jouw idee. Het is een soort 'roundtable' waarin je met elkaar en van elkaar kunt leren. Dat levert meer op dan men had durven denken. Vragen als: Waar ben je mee bezig? Waar loop je tegenaan? En hoe kan technologie een rol spelen? komen in dergelijke gesprekken aan bod.

Het deed mij heel veel denken aan ons docentencentrum. Dat is tot nu toe een plek waar docenten terecht kunnen. In de komende periode willen we wekelijks demonstraties gaan geven. Om het nog interactiever te maken is het idee van 'Avans Ideeënlab.

Vanuit het idee 'we gaan het gewoon doen!' heb ik per direct het Ideeënlab geopend! Kijk naar het AVANS IDEEËNLAB.

1 opmerking:

Hanneke van Riel zei

Wat heb je een prachtige blog gemaakt!