donderdag 14 oktober 2010

Verslag plenaire bijeenkomst donderdag

Verslag plenaire bijeenkomst: bringing the campus to the student

Fablab MIT: building (almost) anything

Het begon met empowerment van het gebruik van technologie...daarna education...daarna problem solving... Leidt tot job creation en dan tot inventions.

De labs die overal opgezet worden in allerlei landen worden gebruikt door kinderen en studenten om allerlei dingen te bouwen gebruik makend van technologie. Een 8 jarig kind bouwde bv een chip met de hand, ze zijn bezig met lasercutting en kinderen verkopen de zaken die ze zelf met rapid prototyping gemaakt hebben.
Ze hebben zelfs een solar huis gebouwd met rapid prototyping.

Ze hebben de fab academy opgericht om de innovators (met name de kinderen) de mogelijkheid te bieden om aan de slag te gaan met onderwijs en aan te sluiten bij hun wens! Ja...soms heb je nog een universiteit nodig voor de spullen...maar heel veel dingen kunnen natuurlijk zonder zo'n instelling. lastig was een accreditatie omdat de vestiging namelijk niet bestond...de vestiging was 'de aarde'. Uiteindelijk is er toch een degree gekomen, en het accreditatie orgaan gaf aan dat ze gaan kijken hoe ze dit gaan accrediteren.

2 opmerkingen:

René v.dr. Burgt, zei

Heel erg cool hè! Volgens mij zijn er nog maar 2 initiatieven in NL; en meen ik dat 1 hogeschool er nu ook mee bezig is om dit op te zetten.

Nieuwe ambitie van Avans..? ;-)

Hanneke van Riel zei

Lijkt dit niet een beetje op moderne versie van de ideeën van Ivan Illich en Paolo Freire?