dinsdag 13 april 2010

Taming your Bb

Leiden maakt sinds 1999 gebruik van Bb aals eLO. Sinds die tijd is het Aantal courses fors toegenomen, evenals de omvang van de bestanden. Bij het opruimen van de eLo hebben zij gekeken naar 3 aspecten:
- juridische aspecten: bewaarperiode van 2 jaar
- didactische aspecten:hoe lang willen studenten toegang tot courses
- accreditatie-eisen.

Bij het opruuimen van Bb worden de Bb-coordinatoren van de faculteiten ingezet voor de communicatie met de docenten, daarnaast ontvangen zij een overzicht van alle courses die op de nominatie staan om verwijderd te worden en instrueren zij gebruikers rond het toekomstig gebruik van de eLO. Het daadwerkelijk verwijderen van de courses gebeurt via Managed Hosting.

Voor het archiveren maakt Leiden gebruik van een archiefserver waarop een kloon van de productie draait en alle Bb building blocks op draaien. Ook alle BMS/data worden daarop geimporteerd.
Het archiveren van courses op universiteitsniveau wordt voortaan ieder jaar gepland. Op basis van het jaar worden alle courses gearchiveerd, de docenten wordt verteld dat hun courses op de nominatie staan om verwijderd te worden, daarna worden de courses ook fysiek verwijderd. Helaas maakt Leiden geen gebruik van het Bb CS. Hun ervaringen zijn daaardoor maar deels bruikbaar voor Avans.

Geen opmerkingen: